Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 266 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Wortelcake
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Taart & Cake
Belangrijkste Ingrediënt
Wortels
Hoeveel
12 plakjes
200 g wortelen
200 g boter
100 g witte basterdsuiker
4 el. abrikozenjam
4 eieren
1 citroen
200 g bloem
100 g amandelen
zout
Werkwijze voor dit gerecht
Haal de boter uit de koelkast en laat deze zacht worden.
Maak de worteltjes schoon en rasp ze fijn.
Hak de amandelen fijn.
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
Meng de boter, suiker, jam door elkaar en roer dit tot een romig mengsel.
Klop dan een voor een de eieren erdoor en roer dan beetje bij beetje de bloem erdoor.
Voeg dan de geraspte wortel, citroenschil, 1 el. sap en de amandelen en een snuf zout toe, niet mixen!

Vet een cakevorm in en schep hier het deeg in.
Bak de cake in ca. 75 min. in een voorverwarmde oven van 160 gr. Celsius.
(4 eieren lijken me een beetje veel! en 75 min. ook) Dus houd het zelf in de gaten!
 

Laatste recept