Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Vislasagne

De titel is een stuk minder spectaculair dan de inhoud.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Vis
Belangrijkste Ingrediënt
Garnalen
Kabeljauw
Zalm
Lasagne
Hoeveel
6 personen
  • 1 pakje lasagnebladen

VULLING:

  • 2 grote wortelen,
  • 1 dikke prei,
  • 400g kabeljauwfilet,
  • 200g zalmfilet,
  • 200g roze garnalen,
  • zout en citroensap.

SAUS:

  • 120g boter,
  • 120 g bloem,
  • 1/2 l visfond,
  • 1/2 l melk,
  • witte wijn naar believen,
  • peper en zout.

AFWERKING:

  • eventueel Hollandse garnalen
  • geraspte kaas
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Maak wortelen en prei(alleen witte gedeelte)schoon en snij in reepjes. Blancheer ze kort en laat onder koude kraan schrikken
  2. Snij vis in stukjes en meng met garnalen. Bestrooi met zout en citroensap.
  3. Verhit boter en meng er de bloem door. (roux) Roer de visfond en de melk erdoor en laat al roerend doorkoken. Breng saus op smaak met witte wijn, zout en peper.
  4. Bestrijk ovenschaal met boter en beleg met lasagnebladen. Bestrijk deze met een beetje saus en verdeel de helft van de vis en groenten hierover. Herhaal deze stap nogmaals en dek af met geraspte kaas. Ongeveer 30 min in voorverwarmde oven op 175°C.

SMAKELIJK

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 97 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...