Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Verse groentensoep
Gemaakt door Y. Quadflieg-Walravens, woensdag 09 december 2009
Van zelfgetrokken bouillon.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Hoeveel
grote pan
  • 250 gram soepvlees
  • 1 schenkel
  • 250 gram gehakt (h.o.h.)
  • zakje boerensoepgroenten
  • handje vermicelli
  • 3 tuinkruidenbouillonblokjes
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Zet in een ruime pan ongeveer 2 liter water op met het soepvlees en de schenkel en breng dit aan de kook.
  2. Als er veel schuim van het vlees afkomt dit even afscheppen met een schuimspaan en weggooien.
  3. De warmtebron klein zetten en ongeveer 2 uur laten trekken.
  4. Ondertussen van het gehakt kleine balletjes draaien.
  5. Als het soepvlees gaar is dit klein snijden.
  6. De schenkel weggooien.
  7. Vul het water in de pan weer aan tot ongeveer 2 liter en als dit weer kookt doe je er de bouillonblokjes in.
  8. Het soepvlees en ook de balletjes,
  9. de soepgroenten en de vermicelli kunnen er nu in.
  10. Tien minuten (zachtjes) laten koken en af en toe roeren.

Smakelijke eten!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 69 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...