By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door Chris
Een preitje hoort erbij! |
De zon schijnt!
Maar buiten is het nu net zo koud als dit frisse snoepdrankje moet zijn, namelijk 4°Celsius. Je moet de zomer er dus zelf bij denken.
Tjendol is een drankje met groene sliertjes erin (gemaakt van een soort meel) aangevuld met Goela Djawasaus en Cocosmelk.
Het maken lijkt een hele klus, maar dat valt reuze mee!... aldus Oma Manis.
Eerst de tjendol maken:
Alles (ijs)koud laten worden en bewaren in de koelkast.
Neem nu een mooi glas en maak 3 mooie laagjes van de Goela Djawa - Tjendol en de Santen.
Santen kan ietsje aangelengd worden met water.
Sommige mensen roeren alles door elkaar voordat ze het drinken, maar ik vind het lekkerder als je de Goela Djawa gewoon op de bodem laat en dan langzaamaan alles mengt door het al snoepend op te lepelen.
Indien gewenst kan er nog ''crushed ice'' bij gedaan worden.
Als alles koud is hoeft dat eigenlijk niet , want het ijs maakt alles wel weer dunner.
Leuke commercial: