Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Sour Cream koffiecake
recipe image
Gemaakt door J. Steendam, maandag 17 mei 2010

LEKKERRRRRR ...........

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Meel of bloem
Noten(Wal-, Hazel-, Pecan-, etc)
Hoeveel
12 porties
  • 1/2 cup boter/margarine,
  • 1 cup suiker,
  • 1 tl. vanille, of 2 zakjes van. suiker,
  • 1 cup (200ml.) creme fraiche = zure room,
  • 2 eieren, losgeklopt,
  • 2 cups bloem (witte) ca. 325 gram,
  • 1 1/2 tl. bakpoeder,
  • 1 tl. baking soda (zuiveringszout),
  • 1/4 tl. zout,
  • 1 cup gehakte walnoten of pecannoten,
  • 1/2 cup suiker,
  • 1 tl. kaneel,
  • 1 cup rozijnen,
  • 1 eetlepel karnemelk (alleen als het deeg te droog is).

1 cup = ca. 1 koffiekop

Werkwijze voor dit gerecht
  1. Mix de boter en 1 cup suiker totdat het licht is en zacht.
  2. Eieren en vanille erbij mixen, en de zure room.
  3. Zeef meel, bakpoeder, zout en zuiveringszout er in gedeeltes bij.
  4. Doe de helft van het beslag in een springvorm (ca 24 cm)
  5. Meng de noten met een half kop suiker en de kaneel door elkaar. Doe de helft hiervan over het beslag.
  6. Verspreid de rozijnen over de notenmix.
  7. Het resterende beslag over de rozijnen lepelen, voorzichtig uitspreiden.
  8. Doe de rest van de notenmix erover. Ietsje aandrukken met lepel.
  9. Bak ca. 35 tot 40 min. op 175 gr. C.
Nog wat tips

Snij de koffiecake in stukken en serveer warm.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 266 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt

    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....

  • Walnoot-pistache-honing-rozencake

    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...

  • Pittige stoofschotel met aubergine

    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...

  • Zomerse chicken tikka

    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...