Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.
Op bezoek ...
We hebben 103 gasten online
Reviews
Sour Cream koffiecake
LEKKERRRRRR ...........
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Meel of bloem
Noten(Wal-, Hazel-, Pecan-, etc)
Hoeveel
12 porties
- 1/2 cup boter/margarine,
- 1 cup suiker,
- 1 tl. vanille, of 2 zakjes van. suiker,
- 1 cup (200ml.) creme fraiche = zure room,
- 2 eieren, losgeklopt,
- 2 cups bloem (witte) ca. 325 gram,
- 1 1/2 tl. bakpoeder,
- 1 tl. baking soda (zuiveringszout),
- 1/4 tl. zout,
- 1 cup gehakte walnoten of pecannoten,
- 1/2 cup suiker,
- 1 tl. kaneel,
- 1 cup rozijnen,
- 1 eetlepel karnemelk (alleen als het deeg te droog is).
1 cup = ca. 1 koffiekop
Werkwijze voor dit gerecht
- Mix de boter en 1 cup suiker totdat het licht is en zacht.
- Eieren en vanille erbij mixen, en de zure room.
- Zeef meel, bakpoeder, zout en zuiveringszout er in gedeeltes bij.
- Doe de helft van het beslag in een springvorm (ca 24 cm)
- Meng de noten met een half kop suiker en de kaneel door elkaar. Doe de helft hiervan over het beslag.
- Verspreid de rozijnen over de notenmix.
- Het resterende beslag over de rozijnen lepelen, voorzichtig uitspreiden.
- Doe de rest van de notenmix erover. Ietsje aandrukken met lepel.
- Bak ca. 35 tot 40 min. op 175 gr. C.