Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Serabi (Indische poffertjes)
recipe image

Serabi zijn 'Indische poffertjes met een lekkere goela-djawa-saus en wederom.... ''lekker en gemakkelijk''; zoals het volgens Oma Manis hoort te zijn.

Lekker bij de thee..... of als dessert.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Hapjes
Koek & Snoep
Belangrijkste Ingrediënt
Meel of bloem
Hoeveel
zoveel als je kan
  • 250 gr. rijstemeel (Indische winkel)
  • 500 ml. dunne santen uit een blik (Indische winkel)
  • 200 ml. dikke santen
  • 4 eieren
  • kokosolie, of Arachide-olie
  • 1 of meer schijven goela djawa
  • zout
  • 2 grote eetl geraspte klapper (cocos)
Werkwijze voor dit gerecht

Serabi;

  1. klop de 3 eieren goed
  2. meng dit met rijstemeel + klapper(cocos)+ zout
  3. maak beslag door de ''dunne santen'' er  doorheen te mengen
  4. hiervan poffertjes bakken in met olie (weinig) bestreken poffertjespan (of andere koekenpan)

dan de saus:

  1. verwarm de goela djawa met de dikke santen (blijven roeren, pan op laag vuur)
  2. haal de pan van het vuur
  3. meng er dan 1 geklutst ei doorheen
Nog wat tips

Geraspte klapper heb ik altijd vers ingevroren in de diepvries (in kleine porties) en dat maak je als volgt zelf:

Koop een kokosnoot , sla met een hamer de harde noot kapot, snijdt het harde bruine vlies eraf met scherp mes, dan kan je de stukken witte cocosnoot vruchtvlees die dan  overblijven raspen met 'fijne' rasp.

Doe dit niet in een keukenmachine, want dan blijft de geraspte klapper te droog en het moet juist wat vochtig zijn.

In noodgeval kun je ook geraspte klapper bij de Indische winkel kopen, dit is dan wel gedroogde cocos dus minder smeuig.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 83 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...