Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Scaloppa Gorgonzola
recipe image
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
4 personen
  • 500g varkenshaas
  • 1 grote ui
  • 1bakje champignons
  • 3 tenen knoflook
  • peterselie
  • 300g gorgonzola
  • crème fraîche
  • scheut olijfolie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snij de varkenshaas in plakken van ongeveer 2cm en bak deze rondom snel bruin(in de olijfolie)zodat de varkenshaas nog behoorlijk rosé is van binnen.
  2. Haal het vlees uit de pan en laat de pan een beetje afkoelen.
  3. Doe de fijngesneden ui en knoflook in de pan en laat deze even lekker gaar worden,
  4. doe de in plakjes gesneden champignons erbij en smelt hierna de gorgonzola erdoor.
  5. Nog een paar lepels crème fraîche en wat fijngehakte peterselie erbij ...
  6. Het vlees weer in de pan, eventueel naar smaak wat vers gemalen zwarte peper toevoegen.
  7. Binnen een kwartier staat er een culinair hoogstandje op tafel waarvan iedereen het recept wil hebben.
Nog wat tips

Nog enkele tips:

  • geef er een Italiaanse ciabatta bij om de heerlijke saus op te lepelen.
  • een simpele tomaat, rode ui salade past hier uitstekend bij.
  • mocht u de saus te dun vinden, met een theelepel bloem is dat probleem zo opgelost.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 92 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...