Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 199 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Rozengeur en Maneschijn.........lekker drankje!

Dit is een lekker frisse drankje voor hete zomerdagen... of tropendagen!

Er wordt hier gesproken over een whiskyglas, maar in het oude Indë sprak men over een splitglas, want een splitje was een whisky-soda.

Het is een frozencocktail, deze kwamen in zwang vanaf 1800, dus ook in Nederlandsch-Indië

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Dranken
Koude
Alcoholische Cocktails
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Hoeveel
een glaasje
  • bolletje vanille-ijs
  • 1/4 whisky-glas rode wijn 
  • 1 flinke theelepel rum
  • rozenstroop (Indische winkel)
  • spa rood, ook ijskoud
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Alle ingrediënten shaken... of goed roeren in het glas.
  2. IJskoud drinken!
Nog wat tips

De hoeveelheden -in verhouding tot elkaar-, naar eigen wens inschatten en aanpassen.

 

Laatste recept