Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Quiche met Witte Kool
Voor bij de borrel (kan warm maar ook koud) of als hoofdgerecht.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Hapjes
Tapas
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kool (witte, groene, chinese, rode, bloem, zuur)
  • 1 vel diepvries bladerdeeg
  • 600 gram witte kool
  • 150 g gerookt spek in blokjes
  • 50 g boter
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 2 dl room
  • 100 gram vers gemalen emmenthal.
Werkwijze voor dit gerecht
Oven voorverwarmen op 220° of stand 7.
Snijd de gewassen witte kool in dunne slierten, kook ze halfgaar in licht gezouten water.
Afgieten, boter laten smelten in een pan, kool en spek toevoegen. 15’ laten sudderen.
Op smaak brengen peper en zout ... mocht dit nodig zijn.
Klop de eieren los in de room.
Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg ( volg hierbij de gebruiksaanwijzing op de verpakking )
Voeg het room-ei mengsel toe aan kool met spek, strooi royaal de gemalen kaas erover en meng tot een homogene massa.
Breng dit mengsel over in de quichevorm.
Bak de quiche gedurende 10’ in de oven op 240°C en draai nadien de gasstand terug tot zo’n 200°C; verder laten sudderen gedurende 20 minuten.
.
Nog wat tips
Dadelijk opdienen samen met een wit wijntje waarvan ik de keuze aan jou overlaat ! ... Eet Smakelijk
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 161 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...