Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 141 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Quiche met Witte Kool
Voor bij de borrel (kan warm maar ook koud) of als hoofdgerecht.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Hapjes
Tapas
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kool (witte, groene, chinese, rode, bloem, zuur)
  • 1 vel diepvries bladerdeeg
  • 600 gram witte kool
  • 150 g gerookt spek in blokjes
  • 50 g boter
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 2 dl room
  • 100 gram vers gemalen emmenthal.
Werkwijze voor dit gerecht
Oven voorverwarmen op 220° of stand 7.
Snijd de gewassen witte kool in dunne slierten, kook ze halfgaar in licht gezouten water.
Afgieten, boter laten smelten in een pan, kool en spek toevoegen. 15’ laten sudderen.
Op smaak brengen peper en zout ... mocht dit nodig zijn.
Klop de eieren los in de room.
Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg ( volg hierbij de gebruiksaanwijzing op de verpakking )
Voeg het room-ei mengsel toe aan kool met spek, strooi royaal de gemalen kaas erover en meng tot een homogene massa.
Breng dit mengsel over in de quichevorm.
Bak de quiche gedurende 10’ in de oven op 240°C en draai nadien de gasstand terug tot zo’n 200°C; verder laten sudderen gedurende 20 minuten.
.
Nog wat tips
Dadelijk opdienen samen met een wit wijntje waarvan ik de keuze aan jou overlaat ! ... Eet Smakelijk
 

Laatste recept