Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pasta voor Daniel K.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Tomaten
Ui
Hoeveel
4 personen
  • 1 kilo tomaten  
  • 2 flinke uien  
  • 1 takje verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogde  
  • zout en versgemalen peper  
  • 2 eetlepels (olijf)olie  
  • 300 gram pasta (bijvoorbeeld schelpjes of spiraaltjes)  
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie..........

VOOR DE SAUS:

  • 100 gram zwarte of groene olijven zonder pit  
  • 1 teentje knoflook  
  • 1 citroen  
  • 1 dl olijfolie, extra vergine  
  • desgewenst geraspte kaas
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 240° C.
  2. Snijd de tomaten in kwarten en de uien in achten.
  3. Leg ze met de rozemarijn in een braadslee of een platte ovenschaal, bestrooi ze met wat zout en peper, bedruppel ze met de olie en schep goed om zodat alles met een laagje olie is bedekt.
  4. Zet de schaal ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de tomaten en de uien donkere randjes krijgen.
  5. Hak voor de saus de olijven en de knoflook fijn.
  6. Rasp er wat schil van de schoongeborstelde citroen bij en roer er het citroensap en de olie door.
  7. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout beetgaar.

Afwerken:
Schep de olijvensaus door de uitgelekte pasta, laat nog kort doorwarmen en schep de pasta in een voorverwarmde schaal of op de borden.
Verdeel er de gebakken tomaten met de uien over. Bestrooi met de peterselie en maal er wat peper over of zet de pepermolen op tafel. Geef er eventueel nog geraspte kaas bij.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 326 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...