Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Moeders 'echte' Vlaamse Boerenhutsepot
Gemaakt door een Keukenprins, donderdag 15 oktober 2009
Zeer autenthiek en niet geschikt voor "die-hard veggie's"
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Aardappels
Groenten
Vlees
Soepen
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kool (witte, groene, chinese, rode, bloem, zuur)
Spruitjes
Hoeveel
4 personen
  • 1Kg Vleesribben(buikribben),
  • 4 halve varkenspootjes,
  • 4 v.staarten, event. een paar vellen.
  • 1 grote groene kool(savooi)
  • 1 bont rapen (4st.)
  • 6 dikke wortelen,
  • 1/2 steel prei en 1 steel selder.(geen bontje !)
  • 1/2 kg. spruiten
  • 500 gr. aardappelen.
  • peper-zout-muskaatnoot

 

Werkwijze voor dit gerecht
Men krijgt de indruk dat dit een zeer omslachtige bereiding is , maar niets is minder waar.
Dit is natuurlijk een heerlijk origineel Vlaaams wintergerecht.
De avond voordien legt men alle stukken vlees in sterk gezouten water, dit om alle onreinigheden te verwijderen.
Kuis alle groenten en snijd ze grof. Behalve de spruitjes, die men héél laat) Schil de aardapellen.
Spoel het vlees en breng de varkenspootjes en de staarten en vellen samen met 1en1/2 l. water in een zéér ruime pot aan de kook. kruid met Pe.zo. en nootmuskaat. Na 1 uur pruttelen, de  stukken vleesribben toevoegen samen met de gekuiste groenten. Terug aan de kook brengen en daarna opnieuw 1 uur laten pruttelen. Aardappelen toevoegen en nog ong. 20 minuten laten pruttelen. Let wel ! Het waterniveau mag aangevuld worden zodanig dat het onderste van de laag aardappelen het water raakt.Warm opdienen. Wanneer een kliekje hutsepot overblijft,dan smaakt dit de volgende dag dubbel smakelijk.
Smakelijk eten !

Door Pintelon Hubert
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 111 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...