Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Maaltijdsalade met kip
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip

Voor de salade:

  • 750 gr. kipfilet
  • 1 krop sla (ijsbergsla, veldsla, frisee enz.)
  • 1 halve courgette
  • 1 komkommer
  • 150 gr. maïs uit een blikje
  • 15 à 20 radijsjes
  • 2 tomaten
  • 1 bosje peterselie
    2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • rasp van 1 citroen
  • zout
  • peper

Voor de dressing:

  • 1 teentje knoflook
  • 4 à 5 stengels bieslook
  • 3 à 4 blaadjes basilicum
  • 2 takjes peterselie
  • een half uitje
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 6 eetlepels slaolie (of olijfolie)
  • 5 eetlepels water
  • sap van een halve citroen
  • zout
  • peper
Werkwijze voor dit gerecht

Dressing:
Snijd de knoflook, bieslook, basilicum, peterselie en het halve uitje zeer fijn. Vermeng dit met de slaolie, het citroensap, de mayonaise en het water. Roer alles goed door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Voordat u de dressing over de salade uitschenkt, de dressing nog eens goed roeren.
Salade:
Was alle groenten (behalve de maïs) en snij alles in kleine hapklare stukjes. Doe alles in een grote kom. Laat de maïs even uitlekken en doe dit ook in de kom. Snijd nu de peterselie en de knoflook zeer fijn en doe dit in de kom. Doe nu ook de citroenrasp erbij. Vermeng alles goed en zet de kom in de koelkast.
Snij nu de kip ook in hapklare stukjes en bak de kip, met wat toevoeging van zout en peper naar smaak, goed gaar. Indien de kip goed gaar is, zet u het vuur even op laag. Pak dan de kom uit de koelkast en vermeng de salade nog een keer goed. Doe, als de salade goed vermengd is, de kip en ook de olijfolie erbij en vermeng alles nog een keer goed. Schenk daarna de dressing eroverheen en… Smakelijk eten!

Door: Robin

Nog wat tips
Serveertips:
· Sneetjes stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter erbij is heerlijk bij deze salade.
· Gebakken aardappelen en stukjes champignons erbij maken de salade helemaal af.
· Wat stukjes ei erlangs staat leuk en smaakt ook nog eens heerlijk!
Variaties:
· U kunt de maïs ook warm maken. Net wat u zelf het lekkerste vindt.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 84 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...