Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Lamsvlees in honing-paddestoelensaus met pasta
recipe image
Gemaakt door Dorien, donderdag 17 maart 2011
Tagliatelle en tagliolini (van het Italiaanse Tagliare, "snijden") zijn een traditionele vorm van deegwaren uit Emilia-Romagna en Marche.
Tagliatelle zijn lange, platte linten die vergelijkbaar zijn in vorm aan fettuccine en zijn ongeveer 0,65 cm tot 1 cm breed. Tagliatelle kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen, maar klassiek is een vlees-saus of Bolognese saus.
Tagliolini
is een ander soort van tagliatelle, deze zijn meer cilindrisch van vorm, niet lang en plat.

Tagliatelle worden over het algemeen gemaakt als verse pasta, de textuur is poreus en ruw, waardoor het ideaal is voor dikke sauzen, meestal gemaakt met rundvlees, kalfsvlees, of varkensvlees, en af en toe met konijn. Hier dus met lam.
Andere
minder prijzige (en meer vegetarisch) recepten zijn: briciole e noci (met broodkruim en noten), uovo e formaggio (met eieren en kaas - een soort simpele carbonara), of gewoon pomodoro e Basilico (met tomaten en basilicum).
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Braden
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Lamsvlees
Hoeveel
4personen
  • 450 gr. Tagliatelle pasta
  • 500 gr. lamsvlees
  • 2 teentjes knoflook
  • 450 gr. gemengde soorten paddestoelen
  • medium sherry
  • honing
  • bosje verse tijm
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze aan stukken.
  2. Zet water voor de pasta op.
  3. Kruid het lam met zout, peper en een beetje tijm.
  4. Doe 2 flinke scheuten sherry in een pannetje en 3-4 eetlepels honing. Voeg het bosje tijm in zijn geheel toe en laat deze saus even pruttelen. Proef de saus en voeg eventueel sherry en/of honing toe.
  5. Kook de Tagliatelle volgens de aanwijzingen al dente.
  6. Als de tijm een tijdje heeft meegeprutteld, laten de blaadjes vanzelf los, haal de steeltjes er nu uit. Voeg eventueel knoflook toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  7. Braad het lam aan zodat het nog rose is en zet het apart.
  8. Bak in de pan waarin het lam is gebraden het paddestoelenmengsel tot het net niet gaar is. Voeg dan de saus toe aan het paddestoelenmengsel.
  9. Snijd het lam in plakjes(het is het lekkerst als het lam van binnen nog een beetje rose is) en voeg de plakjes toe aan de saus om ze nog even op te warmen.
  10. Serveer de tagliatelle met de saus eroverheen
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 75 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...