Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Ku lo Yuk
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Chinees
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
4 personen

VOOR BESLAG:
Zelfrijzend bakmeel,
1 ei,
zout,
Djahe,
knoflookpoeder,
snufje kerry.

VOOR VLEES:
1 Kipfiletje of varkenslapje.

VOOR SAUS:
1 Blikje vruchtencocktail op siroop.
1 Blikje halve perziken.
1 potje zoet/zure saus,van welk merk dan ook, of pakje van Conimex wat jezelf aan moet lengen.
Voor de rest een pakje witte rijst en frituurolie.

Werkwijze voor dit gerecht

Kook de rijst volgens voorschriften. Doordat je de rijst moet laten uitstomen heb je voldoende tijd om de rest van dit recept klaar te maken.

Snij het vlees in dunne smalle reepjes.
Maak van het meel, ei en water een dik en glad beslag. Breng het op smaak met zout, Djahe, knoflookpoeder en kerry. Je kunt het beslag op smaak testen door er een klein beetje van in de hete olie te doen en te proeven. Breng aan de hand hiervan door toevoeging van zout, Kerry, Knoflookpoeder en Jahwe alles op smaak.
Giet ondertussen in een andere pan de zoet/zure saus en maak deze langzaam warm.
Voeg als laatste de vruchten toe. Gebruik de siroop voor de saus om het wat zoeter te maken indien nodig.
Dompel het vlees in het beslag en frituur deze snel en krokant.
Giet over het vlees de warme saus met vruchten en direct serveren over de rijst.

Selamat makan en de groetjes van Robje.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 88 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...