Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Koe Lo Yuk
recipe image

De schrijfwijze van dit gerecht variërt nogal: Koe Lo Yuk, Koe Loe Yuk, Koe Low Yok, Koe Lu Yuk.

Ik vond ook Koe Yo Luk maar die laatste benaming komt op het internet nauwelijks voor.
Het gerecht lijkt een Kantonese oorsprong te hebben, maar wellicht is er ook een Indonesische variant.
Misschien kan Oma Manis duidelijkheid verschaffen?

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Chinees
Bereidingswijze
Bakken
Gerecht
Rijst
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Karbonade
Kip
Perzik
Hoeveel
4 personen

VOOR BESLAG:

  • Zelfrijzend bakmeel,
  • 1 ei,
  • zout,
  • Djahe,
  • knoflookpoeder,
  • snufje kerry

en verder:

  • 1 Kipfiletje of varkenslapje.
  • 1 Blikje vruchtencocktail
  • 1 Blikje halve perziken.
  • 1 potje zoet/zure saus
  • Pakje witte rijst
  • Frituurolie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snij het vlees in dunne smalle reepjes.
  2. Maak van het meel, ei en water een dik en glad beslag.
  3. Breng het op smaak met zout, Djahe, knoflookpoeder en kerry. Je kan het beslag proeven door er een klein beetje in de hete olie te doen. Breng aan de hand hiervan de aanpassing door toevoeging van zout, kerry, knopflookpoeder of Djahe op smaak.
  4. Giet ondertussen in een andere pan de zoet/zure saus en maak deze langzaam warm.
  5. Voeg als laatste de vruchten toe.
  6. Gebruik de siroop voor de saus wat zoeter te maken.
  7. Dompel het vlees in het beslag en frituur deze snel en krokant.

Direct serveren met de warme saus met vruchten.

Selamat makan en de groetjes van Robje.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 74 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...