Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Hazelnootschuimtaart
Gemaakt door Diny, maandag 26 oktober 2009
Tongstrelend
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Slagroom
Hoeveel
8 delen of meer
  • 200 gr. witte hazelnoten;
  • 6 eieren;
  • 600 gr.witte basterdsuiker;
  • 2 el. oploskoffie;
  • 1 ltr. slagroom,
  • suiker.
Werkwijze voor dit gerecht
Oven voorverwarmen op 100 graden, 12 noten achterhouden voor de garnering, rest van de noten fijnmalen en in een koekenpan even roosteren tot lichtbruin.

Op een vel bakpapier een cirkel van ca. 22 cm doorsnede tekenen. 2 eieren splitsen en het eiwit stijfkloppen(het eigeel wordt niet gebruikt); 200 gr. basterdsuiker erdoor mengen, over cirkel verdelen. In ca. 2 uur bros bakken, papier verwijderen, af laten koelen.

Opnieuw 2 eieren splitsen, eiwit stijfkloppen en vermengen met 200 gr. basterdsuiker en 75 gr. van de gemalen hazelnoten, op dezelfde manier bakken.

Vervolgens weer 2 eiwitten stijfkloppen en vermengen met 200 gr. basterdsuiker en de oploskoffie, deze ook weer op dezelfde manier bakken.

De slagroom stijfkloppen met wat suiker. Over noten/eiwitschuim 1/3 deel verdelen, de koffie/eiwitlaag erop leggen, weer 1/3 slagroom erop, afdekken met de eiwit schuimlaag.
De zijkant insmeren met slagroom, de rest in een spuitzak doen. 
Druk de gemalen hazelnoot in de zijkanten van de taart en garneer de bovenkant met de slagroom en de achtergehouden hazelnoten.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 115 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...