Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gevulde Paprika's Mexicaans recept
recipe image Vullen maar ... maak er maar Green Hot Chilli Peppers van!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Mexicaans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Groenten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Gehakt
Paprika's
Hoeveel
4 gringo's
  • 4 niet te grote groene paprika's

Voor de vulling:
  • 2 sneetjes wittebrood
  • 200 gr Hüttenkase
  • 400 gr rundergehakt
  • 50 gr salami
  • 1 blikje groene Chilli's(Casa fiësta)
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 12 zwarte olijven
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • zout & peper

Voor de saus:
  • 1 blikje tomatenpuree
  • witte peper, zwarte peper, cayennepeper of enkele druppels rode pepersaus
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snijdt de paprika's in de lengte doormidden, maak ze helemaal schoon en was ze nog even.
  2. Verwijder de korsten van de sneetjes brood en week ze in wat melk.
  3. Snijwerk: snijdt de salami in klein stukjes. Laat de groene Chili's uitlekken en snijdt deze samen met de olijven ook klein. Tenslotte ui en knoflook schoonmaken en fijn snipperen.
  4. Knijp het brood uit.
  5. Vermeng het gehakt goed met alle ingredienten en de Hüttenkase, komijn en zout en peper naar smaak en doe dit in de paprikahelften.
  6. Leng de tomatenpuree met water tot 1 dl aan, roer er naar smaak de verschillende pepers door en schenk deze saus in een ondiepe ovenvaste schaal.
  7. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  8. Zet er de gevulde paprika's in, schep er wat van de saus over en verwarm de schaal 30 minuten tot het gehakt gaar is.
  9. Laat de gevulde paprika's enkele minuten nagaren en serveer met Tacosaus en gekookte rijst.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 223 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...