Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gegrilde Tilapia met Parmesaanse kaas
none
Super zachte visschotel uit de oven. En dit is ook nog eens een betaalbaar (kweek)visje. Voortaan iedere week?
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Grillen
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Rijst
Vis
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Tilapia
Hoeveel
4 personen
  • half kopje parmesaanse kaas
  • klontje zachte boter
  • 3 el mayonaise
  • 2 el citroensap, liefst vers
  • snuf gedroogde basilicum
  • snuf zwarte peper
  • snufje uienpoeder
  • snufje selderijzout
  • Tilapia filets, 500 - 800 gr
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Zet de grill in je oven vast aan en beboter een passende ovenschaal.
  2. Doe de Parmesaan, boter, mayo en citroensap samen met de kruiden in een kommetje en mix het goed door elkaar.
  3. Leg de Tilapia filets in de ovenschaal(niet op elkaar)
  4. Zet ze een minuut of 3 een paar centimeter (15 cm) onder de grill. Draai ze daarna om en geef die kant ook een grillbehandeling.
  5. Haal ze nu uit de oven en giet het mengsel uit het kommetje er over heen.
  6. Nu weer terug onder de grill en na weer een minuut of 3 krijg je een mooi bruin korstje.
  7. Als dan ook de vis makkelijk uit elkaar valt (test dit met een vork) is het klaar! Pas op dat je de vis niet te gaar maakt.
Nog wat tips
Pas op dat je de vis niet te gaar maakt. Het is echt klaar binnen 10 minuten.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 167 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...