Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gegrilde kipfilets met honing en bacon
recipe image Een heel aardig Kerst recept voor de smalle beurs.
Als je de bordjes leuk "dressed" maak je vast een goeie indruk deze Kerst.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Grillen
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
4 personen
  • 4 grote lappen kipfilet
  • 8 lente uitjes
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen
  • 8 plakjes bacon
  • cocktailprikkertjes
Voor de honing-mosterdsaus:
  • 15 gr gesmolten boter
  • gemalen zwarte peper, vers als het kan
  • 1 eetlepel bloemenhoning
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snijd de lente uitjes in de lengte door.
  2. Snijd de kipfilets open.
  3. Doe de lente uitjes en de geschaafde amandelen in de opengesneden holte.
  4. Rol de kipfilet nu op en zet dit vast met een cocktailprikker.
  5. Rol om iedere kipfilet 2 plakken bacon en prik deze ook weer vast met een prikker.
  6. Leg de kipfilets in een ovenschaal en bestrijk ze met het hieronder beschreven sausje.
  7. Grill de pakketjes ongeveer 30 minuten in een niet te hete grill.
  8. Bestrijk de filets regelmatig met het sausje en draai ze na een kwartier even om.
Bereiding Honing/Mosterdsaus:
Roer de gesmolten boter, suiker, mosterd, honing en vers gemalen peper goed door elkaar, totdat het een gladde saus is.

Eet smakelijk.
Nog wat tips
Lekker met zelfgemaakte Venkel/Knolsederij - Aardappelpuree.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 111 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...