By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door een Keukenprins
Pasta pasta pasta |
24 (zeer) grote champignons, een kipfilet van 200 gram, een halve prei, een dikke plak ham (ongeveer 4 mm), één rode ui, ongeveer één ons ontbijtspek, bloem, 100 gram roomboter, en blauwe schimmelkaas. Dit mag ook een andere roomkaas zijn zoals camembert of brie. Een blikje ananasblokjes.
Was de champignons en snij de stelen er netjes rond uit (De hoeden mooi gaaf houden).
Snij de stelen in flinter dunne reepjes van ongeveer 3 bij 5 mm, snij de ham in kleine reepjes van dezelfde grootte.
Snij de ui fijn en snij de ontbijtspek in plakjes van 1 x 1 cm.
Snij de schimmelkaas is blokjes van 1 x 1 cm.
Snij de prei in dunne ringetjes, spoel deze goed uit en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
Snij de ananasblokjes in de lengte door en laat deze goed uitlekken op keukenpapier.
Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 8 mm.
Doe het nat van de ananas in een pan, voeg twee bouillonblokjes toe en laat deze smelten. Als de bouillon kookt voeg je de kipblokjes toe.
Doe de gesneden ham, ui, prei, champignon, ontbijtspek in de pan en laat alles in plusminus 20 minuten gaar worden tot een stevige soep. Zonodig water toevoegen.
Zeef de soep en houd de stevige massa apart.
Doe de bouillon in een schaaltje.
Smelt de roomboter (niet bruin laten worden) en voeg bloem toe totdat het een klonterige massa wordt. Voeg zoveel nat van de soep toe totdat er een dikke saus ontstaat.
Voeg de apart gehouden massa toe en roer het geheel tot een lekker stevige ragout.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Leg de champignonhoeden met de ronde kant naar beneden in een platte ovenschaal. Vul de champignonhoeden tot de rand met de ragout en leg boven op de ragout twee blokjes schimmelkaas.
Sluit het doosje door een tweede champignonhoed als deksel over de kaas te leggen zodat het een gesloten doosje wordt. Bestrijk de “deksel” met een beetje gesmolten roomboter. Zet de ovenschaal onder de gril en laat de champignons van boven mooi bruin worden.
Serveer twee champignons per persoon.
Garneer elk bord met wat kleine blokjes ananas, een takje tijm en een zeer goed gewassen eetbare bloem.
Een zelfgemaakte roos van wortel of radijs geeft een extra feestelijk tintje aan dit gerecht
U kunt dit ruimschoots van te voren doen.