Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Chocolademousse
Of was het nou Mousse au Chocolat?
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Anders...
Gerecht
Anders...
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Chocolade
Slagroom
  • 250gr fondantchocolade
  • 60gr cristalsuiker
  • 75gr of 3 eiwitten (geen eigeel!!!)
  • 250ml room
Werkwijze voor dit gerecht
  1. de chocolade met 50ml room smelten in warmwaterbad (au bain-marie), roeren met houten lepel.
  2. De chocolade volledig gesmolten? Van het vuur nemen laten afkoelen.
  3. De eiwitten met de suiker stijf kloppen
  4. De resterende 200ml room opkloppen
  5. De ROOM bij de chocolademassa roeren,de stijf geklopte eiwitten bij deze massa voorzichtig met een spatel doormengen.
  6. Serveren in je schoonste champagnecoupes
  7. 2 uur laten opstijven in de koelkast.
Simpel en zeeeer licht verteerbaar
Nog wat tips
alternatief; versieren met: slagroom, muntblaadjes, kriekje/kersje, aardbei
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 141 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...