Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 155 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Bulgur rijst
Heerlijk bij vlees of vis.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Rijst
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Ui
  • 250 gr grove bulgurrijst,(verkrijgbaar in elke turkse winkel)
  • 2 ajuinen,
  • 2 turkse groene pepers,
  • 2 tomaten
  • 1/2 liter rundsboullion van een blokje.
  • 2 doosjes tomatenpuree

Werkwijze voor dit gerecht

Snipper de uien fijn, stoof ze in een beetje olijfolie. doe de gekuiste pepers zonder pitjes en fijn gesneden erbij
Ontvel de tomaten, snijd ze in blokjes en doe er ook bij.
Doe de boullion erbij en 2 doosjes tomatenpuree.
Laat doorkoken. Doe de bulgurrijst erbij en laat 15 min koken. Na 8 min op matig vuur.
Laat nog wat pruttelen totdat alle vocht verdampt is.

Door Marie-therese.

 

Laatste recept