Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Bietensalade met blauwe kaas en augurkjes
recipe image Lekkere zomersalade!

Bietjes = Krootjes
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Vegetarisch
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Bieten
Hoeveel
4 personen
  • 4 ongekookte rode bietjes
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 krop eikenbladsla, gewassen en de blaadjes in grote stukken (of 100 g gemengde jonge slablaadjes)
  • 1 potje zure augurkjes
  • 250 g Hollandse blauwe geitenkaas of andere blauwe kaas
Alu-folie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Oven voorverwarmen op 220 °C
  2. Schrob de bieten goed schoon en snijd elke biet in 4 partjes. Leg de bietenpartjes samen met de knoflook op een paar grote stukken aluminiumfolie
  3. Besprenkel ze met wat olijfolie en strooi er zout en peper over. Pak nu de bieten goed in.
  4. Leg de bieten-pakketjes ongeveer 60 minuten in de oven zodat ze gaar worden
  5. Maak de pakketjes open en laat de biet en knoflook een beetje afkoelen.
  6. Dress nu 4 bordjes met de slablaadjes, leg hierop de partjes biet en augurkjes
  7. Kruimel de kaas boven de bietjes. Sprenkel nog wat olijfolie over de salade.
  8. Pers de geroosterde knoflook aan tafel over de bieten uit.
Nog wat tips
Kleine zomerbietjes hoef je alleen schoon te schrobben. Winterbieten beter even schillen.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 320 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...