Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Beoordeling door Oma Manis , woensdag 05 mei 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Kleine correctie: salem zou moeten zijn sallam
Nog een adviesje mbt deksel op de pan >> laat het deksel half open staan, anders schift de santen, net als bij gewone melk.
Ayam Besengek
Dat klinkt helemaal niet gek!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Knoflook
Santen
Hoeveel
4 personen
1 flinke kip -
2 tenen knoflook -
1 stukje kunyit -
4 kemiri -
1 stukje trassi -
2 laurierblaadjes (salemblaadjes) -
4 eetlepels olie -
1 a 2 uien -
1 theelepel ketoembar -
1 theelepel laos -
1 lombok -
1 stengel sereh -
4 kopjes santen -
zout, suiker, citroensap

Werkwijze voor dit gerecht
De kip in stukken snijden, de olie in de pan heet laten worden en hierin de kip aan alle kanten bruin bakken.
Ui fijn snipperen evenals de knoflook.
Kunyit, kemiri, lombok en trassi fijnstampen.
De andere kruiden, behalve de laurier, toevoegen aan de fijngestampte kruiden.
De knoflook, uien en kruiden apart in een beetje olie zachtjes fruiten in de braadpan.
De kip hierbij doen, de santen toevoegen, de sereh, laurier, suiker, zout en een eetlepel citroensap.
De deksel op de pan en de kip gaarstoven. Als de kip gaar is kan men de stukken onder de grill nog wat roosteren en daarna met de saus opdienen.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 110 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...