Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Aspergetaart
De room en kaas en eieren maken deze taart wel machtig als hoofdgerecht. Snijd kleine puntjes of probeer deze taart ook eens als tapa bij de borrel.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Hapjes
Tapas
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Asperges
Bladerdeeg
Hoeveel
4 a 6 personen
  • Bladerdeeg
  • 500 gram asperges
  • 2 dl. Room
  • Zout-peper
  • 150 gram emmentaler
  • 200 gram rauwe ham
  • 2 eetlepels basilicum of peterselie
  • 5 eieren
  • Evt. 2 eetlepels pesto
Werkwijze voor dit gerecht
Bladerdeeg laten ontdooien (plakjes van elkaar losmaken en op het aanrecht leggen).
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Maak de vulling:
Asperges 5 min. koken en dan goed uit laten lekken.
Eieren met room, kaas, basilicum of peterselie, peper en zout los kloppen.
¼ deel van de ham door het mengsel roeren

Bedek de taartvorm met bladerdeeg en bestrijk de binnenkant evt. met pesto
Rest van de ham verdelen over de bodem. Asperges erop verdelen. Eimengsel erover gieten.
30 min in de oven afbakken.

Door: E. de Rijck
Nog wat tips
Gerookte zalmreepjes zijn ook goed te combineren met asperges.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 176 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...