Tagliatelle met dille en appeltjes
Beschrijving

Appel en Scampies een bijzonder duo.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Roerbakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Pasta
Schaal- en Schelpdieren
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediƫnt
Garnalen
Tagliatelle
Hoeveel
4 personen
  • zak Tagliatelle
  • 4 ons Scampis
  • 2 Appeltjes
  • verse Dille
  • 10-15 geschrapte worteltjes
  • Sjalotten
  • Peper
  • Zout
  • Witte wijn
  • Citroensap
  • Bieslook
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Kook de tagliatelle en houd warm.
  2. Bak de scampis in olijfolie samen met de wortelen, sjalotten en appeltjes in bruniose (in zeer kleine dobbelsteentjes van 3 mm).
  3. Voeg look, peper, zout, dille, citroensap en witte wijn toe.
  4. Als de groentjes gaar zijn, het geheel overgieten met kookroom en goed laten inkoken.
  5. Schik de tagliatelle in het midden van een groot diep bord, schik de scampis met de saus er rond.
  6. werk af met een beetje bieslook en citroen.