Asperges in bladerdeeg
recipe image Beschrijving

In plaats van een frisse lente salade met verse asperges kun je ook lekkere asperge-bladerdeegtaartjes maken.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Gerecht
Warme voorgerechten
Belangrijkste Ingrediƫnt
Asperges
Bladerdeeg
Hoeveel
4 personen
  • 500 g groene asperges
  • 25 g boter
  • 1 ei
  • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 doosje Maggi Saus voor Asperges
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 2 el peterselie, fijngesneden
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snij de houtige uiteinden van de asperges.
  2. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in 9 tot 11 minuten beetgaar.
  3. Bereid de Maggi Saus voor Asperges met de boter volgens de aanwijzingen.
  4. Roer dan -met de pan van het vuur af- het ei erdoor.
  5. Maak op een ingevette bakplaat van het deeg 4 rechthoeken: leg steeds 2 plakjes deeg aan elkaar met een overlap van 1 cm.
  6. Vouw van de rechthoeken de randen 1 cm naar binnen.
  7. Strijk de saus erover uit en leg de asperges erin.
  8. Strooi de kaas en peterselie erover.
  9. Bak de pakketjes in een voorverwarmde oven op 200 °C in 30 minuten mooi bruin.