Zelf cake bakken
recipe image Beschrijving

Als variant op de kapotte pancake(Kaiserschmarrn) van vorige week, hier nog een keer de gewone cake!

Er kan natuurlijk naar hartelust op los gevarieerd worden!
Andere vorm of vormpjes, smaakjes erbij, vruchten er in....

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Taart & Cake
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Meel of bloem
Hoeveel
hoe dik zijn je plakken?

- 200 g boter
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 200 g bloem
- 6 g bakpoeder
- bakpapier

Werkwijze voor dit gerecht
  1. De boter moet zacht zijn dus haal hem op tijd uit de koelkast.
  2. Klop de boter met een garde romig, voeg de suiker toe en klop verder,
  3. Voeg de eitjes één voor één toe en blijf door kloppen.
  4. Zeef de bloem samen met het bakpoeder, en meng het voorzichtig bij de massa.
  5. Neem een rechthoekige cakevorm, bekleed met bakpapier en
  6. Bak de cake af in ongeveer 60 minuten op 160 graden.
Nog wat tips

Prik met een satéstokje in de cake, blijft er deeg achter op het stokje dan is de cake nog niet klaar. Laat de cake dan nog enkele minuten verder bakken.

Andere opties:

Cheese Cake
Deense cake met kokoslaag: Drømmekage
Appel cake

Citroencake...
Wortelcake
Cake met kersenvlaai vulling
Worteltjes cake
Fruitcake (variant op de engelse fruitcake)
Chokolade cake

Chocolade cake