Roedjak manis
recipe image Beschrijving

Roedjak is een heerlijk fris Indisch gerecht, te eten als dessert of zomaar tussendoor. Het is gemaakt van vruchten.

De mango moet enigszins onrijp zijn, de annanas rijp en de appel hard en zoetzuur.

Dit alles niet te groot gesneden.

Ingrediënten
In één oogopslag
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Bijgerecht
Anders...
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediƫnt
Ananas
Appels
Mango
Komkommer
Wortels
Hoeveel
6 a 8

voor de saus:

  • 1 of 2 of meer (ligt eraan hoeveel personen er zijn) eetl. goela djawa
  • 4 of meer rode lomboks
  • als je van "heet" houdt 1 of 2 kleine  hete tjabe rawit erbij  doen         
  • 1/2 of hele theel trassi
  • ketjap (het liefst "Kakki Tiga" (die is het lekkerst)
  • assemwater

vruchten:

  • verse ananas
  • mango (eniszins onrijp, tenminste niet te rijp)
  • harde zoetzure appels
  • wortel , rauw laten en in echt kleine stukjes snijden
  • komkommer met schil
Werkwijze voor dit gerecht
  1. de goela djawa, lomboks en trassie in een oelekan (of anders blender) fijnwrijven en mengen met de ketjap en assemwater.
    Assemwater = verse assem in een bakje met heet water net zolang kneden tot alle assem eruit is, dan uitknijpen en zeven zodat de pitten en velletjes er uit haalt. Zie ook Asem/Assem
  2. de vruchten schillen en in kleine stukken snijden
  3. schep voor ieder een schaaltje in en schenk de saus erover

En smullen maar!

 

Nog wat tips

Vraag eerst aan je eters hoe heet ze de saus willen hebben.