Perentaartje
recipe image Beschrijving Wat een lekker dessert lijkt me dit ...
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Amandelen
Peren
Hoeveel
8 porties
  • 185 gr amandelschaafsel, fijn
  • 150 gr boter op kamer temperatuur
  • 100 gr basterd suiker
  • 3 eieren
  • 1/2 el kaneel
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 prefab kruimeldeegbodem(bladerdeeg kan ook)
  • 2 peren, geschild in partjes
  • 2 el kristalsuiker
  • 75 gr pure chocolade
  • 150 ml room
Een springvorm is wel heel handig voor deze taart, maar hoeft niet.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Doe het amandelschaafsel, 100gr boter, suiker, eieren, kaneel en het cacaopoeder in een mengkom. Goed roeren totdat het een glad mengsel is.
  2. Strijk dit uit over de instant kruimeldeegbodem.
  3. Leg hier op de Peren Partjes.
  4. Bak de taart 20 minuten in het midden van de oven, op 200 °C.
  5. Bestrooi de taart dan met de kristalsuiker en bak nog 10 minuten in het midden van de oven.
  6. Ondertussen smelt je chocola, room en de rest van de boter heel langzaam in een pannetje.
  7. Laat de taart een paar minuten afkoelen.
Want deze taart is lauw juist héérlijk!
Nog wat tips
Als ie een nachtje in de koelkast heeft gestaan kun je hem voor het opdienen natuurlijk een tiemtal minuutjes op 180°C opwarmen voor dat je hem opdient als dessert (luxe Kerst toetje)