Struisvogel biefstuk
recipe image Beschrijving

Struisvogel, dat is gevogelte ... dus geen pootjes, wings of sticks ... maar struisvogelbiefstukjes. Rechtstreeks vanaf een struisvogel farm en heus niet ingevlogen door Qantas vanuit Australiƫ.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
4 tot 5
  • biefstukjes
  • ontbijtspek (gerookt)
  • verse vijgen/gedroogde vijgen
  • zure room
  • verse peper
  • wat olie of boter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Maal verse peper over de biefstukjes.
  2. Omwikkel de biefstukjes met gerookte ontbijtspek.
  3. Bak deze met een klontje boter in een gematigd vuur tot de spek rondom bruin is.
  4. Haal de biefstukjes uit de pan en verwijder de spek. Leg de biefstukjes in een afgesloten schaal, zodat ze op temperatuur blijven.
  5. Maak het braadvocht aan met wat zure room en leg hierin verse vijgen of gedroogde vijgen en laat dit even sudderen.
  6. Als dit voldoende is ingedikt leg dan de biefstukjes er in en serveer deze warm met gekookte aardappels (met peterselie) en bijvoorbeeld witlof of gebakken aardappels met rozemarijn met sperzieboontjes.