Spinazie taart
recipe image Beschrijving
Weinig energie en toch de blitz ... zelfs geschikt voor de meeste vegetariërs.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ovenschotel
Vegetarisch
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Bladerdeeg
Eieren
Spinazie
Hoeveel
4 personen
  • 3 eieren
  • 1 zakje gemalen OUDE kaas
  • 1 pakje bladerdeeg AH(8 plakjes nodig)
  • 450 gesneden bladspinazie uit de diepvries
  • 1 klein blikje ananas schijven(giet af en snijd ze in stukjes)
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Ontdooi de gesneden blad spinazie, giet wat van het vocht weg. Leg de plakjes bladerdeeg uit op de aanrecht ter ontdooiing.
  2. Meng ALLES(behalve de plakjes bladerdeeg) in een grote kom.Spinazietaart_with_love
  3. Maak van het net ontdooide bladerdeeg een dichte kom (tip: snijd 2 plakjes diagonaal door en je komt een heel eind met deze puzzel, zeker als je het eerste plakje in het midden van de taartvorm neerlegd)
  4. Giet het mengsel in de vorm en maak het creatief af met kleine stukjes bladerdeeg.
  5. 50 - 60 minuten in de oven op 220 graden.
Nog wat tips
In de tussentijd kan je leuk wijn drinken met je bezoek!