Wentelteefjes
Beschrijving
Wentelteefjes zijn populair als ontbijt in grote delen van Europa en Noord-Amerika. In Vlaanderen is het ook bekend onder de naam verloren brood (naar analogie van het Franse pain perdu), klakaards (West-Vlaanderen) of gewonnen brood/verloren brood (Oost-Vlaanderen). ©wikipedia
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Kinderkeuken
Vegetarisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Ontbijt
Lunch
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediƫnt
Brood
Eieren
Melk
Hoeveel
4 personen
  • 4 boterhammen
  • 8 eieren (2 per persoon)
  • boter voor in de pan
  • melk
  • suiker
Werkwijze voor dit gerecht
  1. klop de eieren kapot, en doe ze in een bakje.
  2. doe er melk bij en klop het goed.
  3. doe wat boter in de pan. laat de boter goed smelten.
  4. sop de boterhammen goed in het ei en de melk.
  5. haal de boterhammen eruit en leg ze in de pan
  6. om de minuut de boterhammen draaien.
  7. de wentelteefjes moeten 4 minuten in de pan.
  8. haal de wentelteefjes eruit, leg ze op een bord en strooi er wat suiker over.
Als je het lekker vindt kun je op de wentelteefjes nog wat tomaat en komkommer leggen, maar dan liefst geen suiker gebruiken.
Eet smakelijk!!!