Kip met kaas
Beschrijving
De titel van dit recept klinkt goed krachtdadig (daadkrachtig?), maar niet verfijnd.  Meer in het genre "K*t met peren". 
Desalniettemin voedzaam en vullend zoals de schrijver ook zelf al opmerkt in het recept : " Let wel op, dit gerecht is heel machtig".
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kaas
Kip
Hoeveel
4 pers.
  • 500 gram kipfilet
  • klein doosje boursin
  • doosje smeerkaas (de goedkoopste, deze zijn wat zouter)
  • zakje geraspte kaas
  • kleins gesnipperd sjalotje
  • zout
  • peper
  • olie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snij de kip in kleine stukjes en bak deze in weinig olie gaar samen met het sjalotje.
  2. Smelt in een pannetje op een laag vuurtje de boursin.
  3. Als deze volledig gesmolten is voegt men de geraspte kaas toe. Blijf wel goed roeren, het brand snel aan.
  4. Zodra de boursin bijna gesmolten is voegt men de smeerkaas toe. Deze zorgt er voor dat het geheel wat zouter wordt.
  5. Zodra alle kaas gesmolten is voegt men de sjalot en kip toe.
  6. Laat het geheel op een laag pitje een kwartier doorgaren.

Eet smakelijk

Nog wat tips

Serveer het geheel met een frisse salade en pasta. Let wel op, dit gerecht is heel machtig.