Pangsiet Goreng
Beschrijving
Bewerkelijk!   Maar dan heb je ook wel wat lekkers ...
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Frituren
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediƫnt
Garnalen
Gehakt
Knoflook
Ui
Hoeveel
4 personen ?
  • 250 gram half om half gehakt
  • 50 gram hollandse garnaaltjes
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • 1 knoflook pit
  • 1 ui sesamzaad
  • olie
  • peper
  • zout
  • pakje kant en klaar pangsiet vellen 

voor de saus

  • gember siroop
  • tomaten ketchup
  • sesam zaad
  • olie
  • peper
  • zout
  • sambal
Werkwijze voor dit gerecht
Hak de garnalen fijn in de blender en doe die samen met de eieren bij het gehakt.
Hak de ui en de knoflook pit heel fijn doe die ook bij de gehakt massa.
Roer de massa met paneermeel en twee druppels sesam zaad olie, halve thee lepel peper en zout tot een geheel waar een voudig met een koffielepel balletjes van gemaakt kunnen worden( let op niet te groot )
Bak de balletjes in niet te warme olijfolie. Als de balletjes bruin worden haal ze dan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
Als de balletjes koud zijn dan rol je ze diagonaal in een velletje pangsiet tot de helft en buig dan de randen om.
De pangsiets kunnen worden voorgebakken in frituur vet, maar niet te lang, de pangsiets moeten net licht aangebruind zijn.
Voor het opdienen afbakken tot ze goudbruin zijn.

Voor de saus doe 5 eetlepels tomaten ketchup, 3 eetlepels gember siroop, peper, zout en sesamzaad olie in een pannetje en verwarm de inhoud net voor het opdienen en serveer in een kleine schaal.