Paksoi Shequita met zalm
Beschrijving
Met witte rijstmie of (basmatie)rijst.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Roerbakken
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Rijst
Vis
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Zalm
Hoeveel
4 personen
  • 1 Paksoi,
  • 2 zalmfilets of moten,
  • bakje champignons,
  • flinke hand taugé,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 ui
  • 3 eetlepels olijfolie.
Werkwijze voor dit gerecht
De paksoi wassen en in repen van 4 à 5 cm snijden, de champignons schoonmaken en in vieren snijden, de knoflook zeer fijn snijden en de ui (fijn)snipperen.

Doe 2 à 3 eetlepels olijfolie in een hete wok en bak hierin de ui en de knoflook even aan.
Voeg de champignons en de onderste, witte helft, van de paksoi toe en roerbak dit twee minuutjes.
Voeg de rest van de paksoi toe en roerbak het geheel nog één à twee minuten.
Draai het vuur uit en schep de taugé door de warme groenten.
Dien het gerecht op met witte rijstmie of (basmatie)rijst.

Maak de zalmfilets of moten als volgt klaar: wrijf ze in met zout, zwarte peper en citroensap, leg ze in een ovenschaal met wat schilfers boter en 3 eetlepels water en dek het geheel af met alufolie.
Laat de zalm gaar worden gedurende 15 minuten op 200 graden tot die mooi zacht en rose is. Eet smakelijk!!