Glühwein
Beschrijving
 Spicy and warm. Ideaal voor een kerstavond of om na te gloeien na een dag op de skipiste.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Dranken
Warme
Hoeveel
4 pers. ieder een glas
  • 1 liter rode wijn
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 20 kruidnagels
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 kaneelstokje
Werkwijze voor dit gerecht
Was en droog de citroen en de sinaasappel. Steek in elk 10 kruidnagels.
Doe de wijn, suiker, citroen en sinaasappel en het kaneelstokje in een pan. Met het deksel op de pan tegen de kook aanbrengen en een half uurtje zachtjes laten sudderen. Proost!
Nog wat tips
Er zijn ook kant en klare Glühwein kruiden te koop.
Voor wie geen alchohol wil: probeer 3/4 druivensap en 1/4 sinaasappelsap.