Oven voorverwarmen op 100 graden, 12 noten achterhouden voor de garnering, rest van de noten fijnmalen en in een koekenpan even roosteren tot lichtbruin.
Op een vel bakpapier een cirkel van ca. 22 cm doorsnede tekenen. 2 eieren splitsen en het eiwit stijfkloppen(het eigeel wordt niet gebruikt); 200 gr. basterdsuiker erdoor mengen, over cirkel verdelen. In ca. 2 uur bros bakken, papier verwijderen, af laten koelen.
Opnieuw 2 eieren splitsen, eiwit stijfkloppen en vermengen met 200 gr. basterdsuiker en 75 gr. van de gemalen hazelnoten, op dezelfde manier bakken.
Vervolgens weer 2 eiwitten stijfkloppen en vermengen met 200 gr. basterdsuiker en de oploskoffie, deze ook weer op dezelfde manier bakken.
De slagroom stijfkloppen met wat suiker. Over noten/eiwitschuim 1/3 deel verdelen, de koffie/eiwitlaag erop leggen, weer 1/3 slagroom erop, afdekken met de eiwit schuimlaag.
De zijkant insmeren met slagroom, de rest in een spuitzak doen.
Druk de gemalen hazelnoot in de zijkanten van de taart en garneer de bovenkant met de slagroom en de achtergehouden hazelnoten.