Zuurkoolschotel
Beschrijving
Als je terug komt van het schaatsen gaat dat er wel in.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Kool (witte, groene, chinese, rode, bloem, zuur)
Hoeveel
4 personen
  • 500 gr zuurkool,
  • 1 appel,
  • 1 rookworst,
  • 1 ui,
  • stukje zuurkoolspek,
  • 6 eieren,
  • 750 gr aardappelschijfjes en
  • 125 gr geraspte kaas
Werkwijze voor dit gerecht
Kook de zuurkool in 20 minuten gaar!
Doe de zuurkool in een vergiet en laat deze goed uitlekken!
Kook het zuurkoolspek en snijd deze in blokjes(Je kan ook kant en klare reepjes kopen en dan koken!)
Rasp de appel!
Wel de worst in heet water! Snijd deze daarna in plakjes en dan in vieren!
Snipper de ui!
Klopt ondertussen de eieren!
Meng vervolgens de zuurkool, worst, spek en de appel door mekaar en schep dit in een beboterde ovenschaal.
Vervolgens het eimengsel erover verdelen, daar overheen de aarappelschijfjes verdelen en dan als laatst de kaas over de aardappelschijfjes heen!
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden met deksel 1uur!
De laatste 5 minuten kan je er evt. de grill opzetten voor een extra krokant korstje!
Eet smakelijk

Door Bianca de Boer