Haal je pastasaus nu eens niet uit een potje maar ontdek hoe lekker eigen gemaakt kan zijn.
Ontdoe de pepertjes en de paprika’s van de zaadjes en zaadlijsten.Hak de knoflook en de pepertjes fijn, snipper de uien en snijdt de paprika’s in reepjes. Doe dit allemaal,met met wat olijfolie,in een grote kookpot zet op een matig vuur(deksel op de kookpot).
Laat dit tussen de 20 en de 30 minuten stoven, tot de groenten glazig en zacht zijn(regelmatig roeren). Doe ondertussen wat boter in een pan en bak het gehakt aan( niet te veel ineens in de pan doen). Prak het gehakt tijdens het aanbakken fijn tot het korrelig wordt. Voeg dit bij de groenten en meng goed. Als al het gehakt erbij is, voeg je de kruiden, het water en de tomatenpuree toe. Goed mengen, deksel er terug op en langzaam aan de kook brengen. Daarna 20 minuutjes laten pruttelen op een zeer laag vuurtje(regelmatig roeren). De saus 1 dag laten trekken.
Door William Renders