Millefeuille de Saumon
Beschrijving Koud voorafje met zalm
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vis
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Prei of Sjalotten
Zalm
Hoeveel
4 personen
  • 400gr. bladerdeeg,
  • 400gr. zalm in dunne plakjes gesneden van 2 a 3 mm. dikte,
  • 30gr. boter,
  • prei
Werkwijze voor dit gerecht

Rol het bladerdeeg uit in een dun laagje, leg die op een bebloemde bakplaat, en bak die af in de oven (ca 15 min.)
Eenmaal gaar, in gelijke stukken verdelen. Bak de zalm gaar in boter. Kruiden met peper en zout. Schik de zalm op een gedeelte bladerdeeg, leg er terug bladerdeeg op en opnieuw met zalm bekleden. Deze bereiding meermaals herhalen zodat men een tompoes bekomt.
Men kan bij de zalm ook fijn geblancheerde groenten schikken zoals : broccoli, selder, tomaat, enz.
Het geheel laten afkoelen en opdienen.

Door janneke S.