Kruidkoek
Beschrijving

Smile
Wat zijn dan koekkruiden? Ik zoek het op ....
Wikipedia zegt:

Koekkruiden, ook wel speculaaskruiden genoemd, is een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper, dat wordt gebruikt bij de bereiding van speculaas, kruidkoek en pepernoten.

In België worden de kruiden verkocht als speculaaskruiden. Hoewel het woord "koekkruiden" in Nederland gebruikelijk is, is de officiële benaming "koekspecerijen". De genoemde ingrediënten zijn namelijk geen kruiden, maar specerijen.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ontbijt
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Meel of bloem
Hoeveel
12 porties
  • 300 ml Karnemelk,
  • 300 gr Basterd suiker,
  • 300 gr Zelfrijzend bakmeel,
  • 7 theelepels Koekkruiden,
  • 300 gr Rozijnen,
  • Bloem,
  • Boter,
  • Aluminiumfolie,
  • Satéprikker.

Tongue out

 

Werkwijze voor dit gerecht
  1. Oven opwarmen 160 gr. Middelste dingetje.
  2. 300 ml liter karnemelk + 300 gr bruine Basterd suiker Goed mengen met een lepel.
  3. 300 gr zelfrijzend bakmeel er bij. Goed mengen lepel roeren.
  4. Net zo lang roeren tot dat de klontjes weg zijn.
  5. 7 theelepels koekkruiden erbij. 300 gr rozijnen bij. Goed mengen.
  6. Cake blik in vetten met boter.
  7. Bloem in het bakblik.
  8. Spul erin gieten.
  9. Stukje aluminiumfolie over het blik heen (soort dekseltje).
  10. Bak je 40 min met folie.
  11. Folie af dan nog 35 min.
Nog wat tips

Klaar?
Met satéprikker er in en dan kijken of die goed is (droog)