Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Groente en Fruit gifmeter Afdrukken E-mailadres
Keurmerk_Weet_wat_je_eet_-_frontGroente en fruit kun je in Nederland zorgeloos eten. Natuurlijk zitten er soms resten bestrijdingmiddelen op. Maar de meeste voedingswetenschappers in Nederland zijn het er over eens dat de risico’s van bestrijdingsmiddelen grof worden overschat. "De voordelen van voldoende groente en fruit eten wegen veel zwaarder." Zo meldt het Voedingscentrum.

Wil je zelf oordelen? Milieudefensie en Natuur en Milieu publiceerden op 1 november de nieuwste editie van de Weet wat je eet Gifmeter. Daarin staan alle meetgegevens van 2009 mbt resten bestrijdingsmiddelen op groente en fruit.

Wil je geen bestrijdingsmiddelen binnen krijgen ? Kies dan voor biologische producten. Biologische boeren gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Je herkent deze producten aan het keurmerk “biologisch” of “EKO”.

Gewone groente en fruit bevatten in 2009 minder bestrijdingsmiddelen dan voorgaande jaren. Dit blijkt uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en de European Food Safety Authority (EFSA). Volgens de Gifmeter is de daling wel gestagneerd. Het onderzoek en de Gifmeter laten zien dat met name groente en fruit uit Nederland goed uit de bus komen.

Uit de Gifmeter blijkt ook dat bijvoorbeeld kiwi’s en bloemkool beter scoren dan druiven en komkommers. Dat is geen reden om alleen kiwi’s als fruit en kool als groente te eten. Het is belangrijk om soorten af te wisselen, want druiven bevatten weer andere voedingsstoffen dan kiwi’s. Eet ook voldoende groente en fruit. Het Voedingscentrum adviseert: dagelijks 2 ons groente en 2 stuks fruit.
logo_milieudefensie Natuur & Milieu FoodWatch
 
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 108 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
Moet je kijken wat je dán eet.
 • Shirley Temple
  Ik hou van retro. Ik hou van kitsch. En ik hou van cocktails. Maar niet alle cocktails houden van mij. Daarom: Shirley...
 • Kip met pistache, rozen, saffraan, honing
  Ottolenghi heeft weer een nieuw kookboek, Simpel, las ik gisteren in het NRC. Nog een kookboek? Heb ik dat nodig? Eerlijk gezegd staat...
 • Sardines uit de oven
  Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
 • Snelle pizza van spelt
  Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....