Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Weetjes

Weetjes over voeding en eten.



Het Aspergeseizoen 2016 is begonnen! Afdrukken E-mailadres
Het is lente: jassen gaan uit, lammetjes huppelen in de wei, vogels zijn druk aan het nestelen. Maar wie van koken en verse producten houdt, denkt in de lente aan heerlijk malse hagelwitte asperges. Ze zijn er weer, vers van het land! Traditioneel gekookt, met een aardappeltje, boterjus, een hard gekookt ei en ham.
Maar voor wie verder wil experimenteren zijn er ook recepten aspergesvoor aspergetaart, gebakken asperges, asperges met rijst of met pasta.
Wil je meer weten over asperges? Kom naar De Aspergehof.

 

De Aspergehof is na jarenlang onderzoek erin geslaagd groene en witte asperges van de beste kwaliteit te telen. Drie generaties lang verbouwt de familie Noordam asperges waarvan de excellente smaak en versheid bekend zijn tot ver in de regio. Veel van onze producten vinden hun weg direct van het land naar de consument. Met meer dan 30 hectare grond, een diversiteit aan gewassen en leerzame arrangementen bieden ze u als consument een leuk en interesant programma. .
De Aspergehof is gevestigd in Woubrugge, een landelijk gelegen dorp midden in het groene hart tussen Leiderdorp en Alphen aan de Rijn. Dertig minuten vanaf de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
Kijk ook even hieronder voor recepten met asperges:

 
Hier zijn de Kerst recepten Afdrukken E-mailadres

Het is weer bijna December, tijd voor de Kerst recepten! Ideetjes genoeg
Een kleine greep uit onze recepten voor op en rond de Kerstdagen:

kerstboom

Als jij ook een super Kerst recept hebt, zet 'm dan op het Groeiend Kookboek en wordt wereldberoemd in Nederland en België!

 
Laten we (kerst)feesten! Afdrukken E-mailadres

Santa_Coca Sinterklaas, Santa Coca Cola, geboorte van Christus of Winterwende? Wat we ook vieren in de donkerste dagen van het jaar; lekker eten, drinken, familie, vrienden en goede voornemens horen erbij.

Maar de geschiedenis leert ons dat het eigenlijk allemaal draait om de ZON.


Al duizenden jaren vieren verschillende culturen rond het noordelijk halfrond het ‘langer worden van de dagen’ en de hoop op een rijke oogst in het nieuwe jaar. Weg met de duisternis, ingemaakte groenten,  gezouten vlees en gerookte vis. Nog even en we kunnen weer frisse kersen, verse groenten en jonge bonen eten.


Al lang voor het kindeke Jezus (Kerst > Christmas > Christ > Christus > Jezus) werd geboren vierden we het midwinters lichtfeest. Dit stond bekend als Yule of Joelfeest.

Lees meer...
 
Koken op de camping met Karin Afdrukken E-mailadres

Jij bent een rasechte kampeerder en wilt creatief omspringen met de onvermijdelijke kooktechnische beperkingen op de camping. Dus neem je geen genoegen met witte bonen in tomatensaus of spaghettisaus uit een potje.

Eenvoudig, maar toch een beetje aangekleed. Altijd zonder pakjes en zakjes!
Kijk deze zomer voor campingrecepten op Koken op de camping of lees de rubriek van Karin iedere zaterdag in Trouw.

 
Michael Pollan: Eet als en omnivoor en KOOK Afdrukken E-mailadres

"Eten is stemmen met je vork”. Dat zegt journalist en voedseldeskundige Michael Pollan in de uitzending van ‘altijd wat’. Interviewer Frénk van der Linden kookt samen met Pollan een snelle, gezonde maaltijd in de Amsterdamse Landmarkt. Hij spreekt met hem over de macht van de voedingsindustrie en het belang van zelf koken.

Pollan wil geen voedings-Goeroe genoemd worden en zeker geen voedings-God. Zijn regels zijn simpel en zullen iedereen die van koken, recepten en eten houdt zeker aanspreken!

Get Adobe Flash

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 8
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 272 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...
  • Zomerse chicken tikka
    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...