Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Zwoele sorbet
recipe image

Overheerlijke koele sorbets met heel veel vers fruit .... en ijs ....... en slagroom.
fruit

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
IJs & Sorbets
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardbeien
Ananas
Druiven
Mango
Kersen
Peren
Perzik
Slagroom
Meloen
Hoeveel
tot dat het op is
  • fruit:
    • banaan,
    • ananas,
    • aardbei,
    • peer
  • ijs:
    • vanille,
    • aardbei,
    • citroen
  • drank: sprite/7-up
  • slagroom
  • groot glas
  • lepeltje/rietje
  • eventueel als versiering: koekje of parasolletje.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. snij al het fruit in blokjes van 1 à 2 cm.
  2. pak dan het glas en doe er 1 bolletje vanille ijs in,
  3. giet daarover een beetje sprite/7-up overheen,
  4. doe daarna het aardbijen- en het citroen ijs erbij en nog meer fruit erbij, maar zorg dat je nog 5 aardbeien overhoud. (ongesneden)
  5. spuit het glas dan verder vol met slagroom en leg de aardbeien in een leuke vorm erop.
  6. doe dan het rietje/lepeltje erin en de versieringen.


lkkr eten, this iz it

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 139 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...