Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 118 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Zwarte woudtaart
Schwartzwalder Torte
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
12 punten
  • 6 eieren
  • 200g fijne suiker
  • 40g cacaopoeder
  • 160g bloem
  • 1 ½ koffielepel bakpoeder
  • 4 eetlepels kirsch
  • ½ dl water
  • 50g fijne suiker
  • 7 ½ dl room
  • 2x 700g Noorse krieken op siroop
  • 6 eetlepels bloemsuiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • marasquinkersen
  • slagroom
  • zwarte chocoladeschilfers
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Klop de eiwitten bijna stijf, voeg er dan de suiker bij en klop ze verder stijf.
  2. Voeg er ook de eierdooiers bij en roer de gezeefde bloem, cacaopoeder en bakpoeder zachtjes onder het  eimengsel.
  3. Stort het mengsel in beboterde  ronde springvorm.
  4. Plaats 40 min in de oven bij 175°C.
  5. Laat afkoelen en snijdt het gebak in 3 schijven.
  6. Maak een glazuur met de kirsch, het water en de suiker, en smeer hiermee de schijven in.
  7. Plaats telkens slagroom en krieken tussen de twee schijven.
  8. Smeer het geheel in met slagroom en versier met de chocoladeschilfers en marasquinkersen.
Nog wat tips
 

Laatste recept