Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.
Op bezoek ...
We hebben 118 gasten online
Uitgelicht Recept
|
Gemaakt door bo
Gevulde pompoen, een heerlijk winterrecept.
|
Reviews
Zwarte woudtaart
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
12 punten
- 6 eieren
- 200g fijne suiker
- 40g cacaopoeder
- 160g bloem
- 1 ½ koffielepel bakpoeder
- 4 eetlepels kirsch
- ½ dl water
- 50g fijne suiker
- 7 ½ dl room
- 2x 700g Noorse krieken op siroop
- 6 eetlepels bloemsuiker
- 3 zakjes vanillesuiker
- marasquinkersen
- slagroom
- zwarte chocoladeschilfers
Werkwijze voor dit gerecht
- Klop de eiwitten bijna stijf, voeg er dan de suiker bij en klop ze verder stijf.
- Voeg er ook de eierdooiers bij en roer de gezeefde bloem, cacaopoeder en bakpoeder zachtjes onder het eimengsel.
- Stort het mengsel in beboterde ronde springvorm.
- Plaats 40 min in de oven bij 175°C.
- Laat afkoelen en snijdt het gebak in 3 schijven.
- Maak een glazuur met de kirsch, het water en de suiker, en smeer hiermee de schijven in.
- Plaats telkens slagroom en krieken tussen de twee schijven.
- Smeer het geheel in met slagroom en versier met de chocoladeschilfers en marasquinkersen.