Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Zuurkoolschotel
Als je terug komt van het schaatsen gaat dat er wel in.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Kool (witte, groene, chinese, rode, bloem, zuur)
Hoeveel
4 personen
  • 500 gr zuurkool,
  • 1 appel,
  • 1 rookworst,
  • 1 ui,
  • stukje zuurkoolspek,
  • 6 eieren,
  • 750 gr aardappelschijfjes en
  • 125 gr geraspte kaas
Werkwijze voor dit gerecht
Kook de zuurkool in 20 minuten gaar!
Doe de zuurkool in een vergiet en laat deze goed uitlekken!
Kook het zuurkoolspek en snijd deze in blokjes(Je kan ook kant en klare reepjes kopen en dan koken!)
Rasp de appel!
Wel de worst in heet water! Snijd deze daarna in plakjes en dan in vieren!
Snipper de ui!
Klopt ondertussen de eieren!
Meng vervolgens de zuurkool, worst, spek en de appel door mekaar en schep dit in een beboterde ovenschaal.
Vervolgens het eimengsel erover verdelen, daar overheen de aarappelschijfjes verdelen en dan als laatst de kaas over de aardappelschijfjes heen!
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden met deksel 1uur!
De laatste 5 minuten kan je er evt. de grill opzetten voor een extra krokant korstje!
Eet smakelijk

Door Bianca de Boer
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 142 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...