By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door Robbie
voor zoete kip aannemen zonder nadenken geloven |
Leg de kip plat in een plastic zak in de vriezer tot dat die aangevroren is. Snij dan de kip in lange dunne reepjes. (Ongeveer 1/2 cm dik).
Wentel de kippen reepjes door twee eetlepels bloem.
Doe de paneermeel in een diep bord.
Klop een ei met wat water in een diep bord en wentel daar de kippenreepjes stuk voor stuk door om daar na door de paneermeel te halen.
Maak de aragide olie goed warm, niet te heet en doe daar een stuk verse gember in. Dit is om de smaak van de aragide olie te neutralizeren.
Bak de kip goud bruin en houd die in een verwarmde oven op temperatuur.
Saus.
Verwarm volgende in een pan en voeg daar wat water toe.
3 Eetlepels Gember siroop,
4 Eetlepels Tomaten ketchup,
1/2 theelepel Smabal Brandal
1/2 theelepel sesam zaad olie
1 uitgeknepen knofloof
peper, zout