Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Zandkoekjes
Lekker kliederen en deeg snoepen tot je er misselijk van wordt; Ieder kind moet toch eens koekjes gebakken hebben in z'n leven!
(Al koop je ze daarna alleen nog maar in een rol of cellofaantje. Schamen)
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Kinderkeuken
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram  boter (kamer temperatuur)
  • 250 gram bloem
  • 1 ei
Werkwijze voor dit gerecht

Zeef de bloem door een zeef om de klontjes eruit te krijgen. Kneed bloem, zachte boter en suiker het ei tot een stevige deegbal. Stop het deeg in een dikke plastic zak 1 uur in de koelkast.
Na een uur haal je het deeg uit de zak en kan je de koekjes gaan maken.
Strooi eerst een beetje bloem op het aanrecht en leg de bal deeg hierop. Rol de bal plat met een deegroller.
Nu kan je vormpjes maken. Wat je maar wilt. Je kan zelf figuurtjes maken of met een vormpje figuurtjes uitsteken. Je kan de koekjes ook nog versieren met bijvoorbeeld versiersels uit een potje. Je vindt deze in de supermarkt bij de bakproducten.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg je koekjes op de bakplaat (eerst even invetten) of op een stuk bakpapier (dat is de beste keuze). Bak de koekjes zo’n 25 tot 30 minuten op 180 graden in de voorverwarmde oven. Als ze klaar zijn zien ze er lekker bruin uit. De keuken gaat ook heerlijk naar koekjes ruiken! Even af laten koelen en snoepen maar.

Nog wat tips
Het handigst is om een pakje boter te kopen. Want op een pakje staan aan de zijkant streepjes die het gewicht aangeven. Je hoeft dan je alleen bij het streepje met het juiste gewicht de boter af te snijden. Dat is veel makkelijker dan de boter af te wegen  op een weegschaal.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 99 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...