Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.
Op bezoek ...
We hebben 724 gasten online
Uitgelicht Recept
|
Gemaakt door een Keukenprinses
Voor de zoetekauwen onder ons. De Donut!
Mag ik stellen dat het een ringvormige kruising is tussen een pannenkoek en een oliebol?
|
Reviews
Worteltjes cake
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Wortels
Hoeveel
20 plakjes
- Boter
- Bloem
- 200 gr wortels
- 1 sinaasappel
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- 175 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel kaneel
- zout
- 1½ dl zonnebloemolie
- 2 eieren
- 75 gr walnoten
- 75 gr krenten
- 1 bakje crème baquette
Werkwijze voor dit gerecht
- Verwarm de oven voor op 185ºC.
- Vet een cakeblik in met boter en bestuif het met bloem.
- Rasp de wortels fijn.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil dun af.
- Meng het bakmeel, de vanillesuiker, de suiker, de kaneel, de sinaasappelrasp, en een flinke snuf zout met elkaar.
- Klop de olie en losgeklopte eieren erdoor.
- Hak de noten grof en meng ze met het wortelsap en de krenten door het beslag.
- Schep het beslag in de vorm.
- Bak de cake in het midden van de oven in 45 – 50 min. mooi bruin en gaar(een in de cake gestoken satéprikker komt er dan droog uit ).